yunus emre sözleri
Muhabbetten olma sevgi ve hoşgörülü olmaya bak.Kulun gönül gözü görmedikçe, başımızdaki gözün görmesinin bir anlamı yoktur. En kısa zamanda önerinizi uygulayacağım.mükemmel sözlerdir şimdiki insanlar ben bu şuyum diyor ama para eden hiçbir sözü yokturYunus emre zamanin en iyi ozanlarindan biri,ALLAH rahmet eylesin,insan insanligiyla insandir,dogruluk bulunmaz sen egri isen ,herkes dogrudur sen dogru isen sozu insanogluna verilen guzel bir mesajdir,yuzyillar once,,,yasanmis hikayeler İNSAALLAH topluma bir ders olur,ama herkes almis dersini ezber ,sanli bir gecmis ama gelecek yok,,,hayirlisi olsunÇok teşekürler şu günler hayat beni çok yordı sabir ile şiri okurkem kendime geldim Allah Hepinizden razıy olsun Kimde ne görürsen kendi özündür. İşte En Güzel Yunus Emre Sözleri…Kulun gönül gözü görmedikçe, başımızdaki gözün görmesinin bir anlamı yoktur.Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için.. Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil, 72 millet dahi elin yüzün yunmaz değil.Dışı hoş görünen kişinin içinin boş olduğunu bil. Aşk aşığı görünmez eder, aslanı uysal koyun eder, katı taşı hamur eder. Ben yürürüm yana yana.

Gah eserim yeller gibi. Bu güzel Yunus Emre sözlerini sevdiklerinizle face ya da twitterdan ya da instagram veya whatsapptan paylaşabilirsiniz.Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kâinat dinler.Söze târîh yedi yüz yediydi, Yunus cânı bu yolda fidîyidi.Aşk aşıkı şir eder, aslanı zencir eder, katı taşı mum ederAna rahminden geldik pazara, bir kefen aldık döndük mezara.Davet söz ile değil hal iledir. Yunus Emre Sözleri ile günümüzde de çok konuşulmaktadır. Yunus Emre Şiirleri... Yunus Emre Hazretlerinin (k.s) hayatı, çğadaşları, hikmetli sözleri, şiirleri, nasihatleri, kıssaları... Yunus Emre Divânı Gel gör beni aşk neyledi.Aldanma dünya malına zehir sunma balına düşüp dünya hayaline dalma gözüm bundan sonra.Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.Kalem eğri dilli mürekkep siyah yüzlü, kağıt ikiyüzlü. Çok ağlattın güldür beni. Kurban nedir? Bir avuç toprak biraz da suyum ben. O hal ki kulağı sağıra da görünür, gözü köre de.Tehî görmen kimseyi hiç kimsene boş değil, eksiklik ile nazar erenlere hoş değil.Elif okuduk ötürü, pazar eyledik götürü, Yaratılmışı hoş gördük, Yaratandan ötürü.Ey Yunus Hakk’ı bilen söylemez hergiz yalan, ikilik ile gelen doğru yol bulmuş değil.Ya Rabbena hayreyle, Muhammed’e yâr eyle, Kabrimizi nur eyle, Kabre vardığım gece.Ya elim al kaldır beni. Sabırlı kişinin öfkesi kalmaz. Söz ola kese savaşı; söz ola kestire başı. Sabırsız sabırlının dediğini ne bilir.Eğer, öğüt olmak gerekirse sabırdan dinle. Dervişlik olsaydı tâç ile hırka, biz dahi alırdık otuza kırka.Dervişlik baştadır, tacda değil.


Zehirle pişen aşa kim gelir. Kızdırmak oddadır, sacda değil. EN GÜZEL YUNUS EMRE SÖZLERİ. Herkesler doğrudur, sen doğru isen. Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa erinirim, aşkın ile avunurum, bana seni gerek seni. Sabah mezarlığa vardım, baktım herkes ölmüş yatar, her biri çâresiz olup, ömrünü yitirmiş yatar.

Yunus Emre Sözleri Yunus Emre’nin sözlerini twitter, facebook yada pinterest gibi sosyal platformalarda paylaşmak için sözlerin üzerine gelerek tıklamanız yeterli.Bu sayfada en büyük şairlerden Yunus Emre’nin en güzel sözlerini hazırlamaya çalıştık. 5. Nârın da hoş, nurun da hoş… Kahrın da hoş, lütfun da hoş.Ey hayat ırmağından su içenler! Ya hayattır yahut kefen. Böylece H.638 (M.1240-1241) yılında doğduğu anlaşılan Yunus Emre XIII. Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım.Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Bir bahçeye giremezsen, Durup seyran eyleme, Bir gönül yapamazsan, Yıkıp viran eyleme. Yaralarının iyileşmesini istiyorsan sabrı kendine rehber edin.Sabrı candan cana bırakma. Ya Rabbena hayreyle, Muhammed’e yâr eyle, Kabrimizi nur eyle, Kabre vardığım gece. Yunus Emre’nin aşk sözleri. 4. Facebook, twitter, whatsapp, instagram ile Yunus Emre Sözleri paylaşabilirsiniz. Maharet güzeli görebilmektir, sevmenin sırrına erebilmektir. Yunus Emre Sözleri Aşk, Yunus Emre'nin Sözleri Ve Anlamları, Yunus Emre Sözleri Resimli, Yunus Emre Sözleri Kapak Fotoğrafları, Yunus Emre Aşk Şiiri Kızdırmak oddadır, sacda değil.Beni bende demen bende değilem, bir ben vardır bende benden içeri.Benlik davasını bırak. Gönül yapmaya geldik.İnsanlar doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulamaz sen eğri isen.İnsanı yoldan alıkoyan nefistir. Yunus Emre Bilinen hususlar onun Risalet-ün-Nushiyye adlı eserini H.707 (M.1308) yılında yazmış olması ve H.720 (1320) tarihinde vefat etmesidir. Musa’nın Allah ile konuştuğu yer.) Tehî görmen kimseyi hiç kimsene boş değil, eksiklik ile nazar erenlere hoş değil. Ey kişi her halde sana sabır gereklidir. Tehî görmen kimseyi hiç kimsene boş değil, eksiklik ile n azar erenlere hoş değil. Güzel sözler için yazdığımız yazılar arasında en çok beğendiğim ünlü sözlerinden bir tanesi Yunus Emre sözleridir. Bildiğiniz gibi Kurban Bayramı oldukça yaklaştı. İyi İnci Derviş’in gönlündedir. 2. Yunus Emre Hazretleri’nin (k.s) eserlerinden derlenmiş hikmetli sözleri… Yunus Emre Sözleri: Yunus kodu yola başı, Vurur müddeiler taşı.